0:00
/
Taroltak a szekszárdiak a Versünnepen

Június 17-én tartották az idei Versünnep Nemzetközi Seregszemlét a Budapesti Operettszínház Kálmán Imre Teátrumban.

A térségből több diák is képviseltette Tolna vármegyét és igen szép eredményekkel tértek haza. A szekszárdi I. Béla Gimnáziumból négy tanuló is részt vett a megmérettetésen, Gyarmati Jázmin, Gerőfi Vanda, Dávid Marcell és Taksonyi Péter, a szekszárdi Garay János Gimnáziumból Főglein Liza Kató a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnáziumot Nagy Eszter Anna képviselte és végül a szekszárdi Baka István Általános Iskolából Radó Bertalan vett részt a versenyen.

A seregszemle fődíját az I. Béla Gimnázium 10. osztályos tanulója, Gyarmati Jázmin vitte el Hederman Stella Kedvencem vagy című versével.

„Nekünk nagyon fontos a vers. Én azt gondolom, hogy a fiataloknak nem csak azért fontos, hogy az irodalom közel kerüljön hozzájuk, mert ez kötelező érettségi tárgy, de talán nem feltétlenül igaz az, hogy az ember őszintén ki tudja mondani azt, amit érez, vagy nem olyan stílusban, így pedig az irodalom által, – legyen az kortárs művészet, vagy klasszikus írónak a műve – bizonyára könnyebb.” – mondja Csizmazia Ferencné, a fiatalok felkészítő tanára.