2 hét

A hír sokakat meglepetésként ért. Közösségi posztot tett ki a csapat, a Tarr KSC, melyben arról tájékoztatják a szurkolókat, hogy éveken át tartó, sikeres munka után távozik a lányok vezetőedzője. 

„Tájékoztatjuk kedves szurkolóinkat, hogy Djokics Zseljko vezetőedzőnk az idény végén távozik klubunktól. A szerb-magyar szakember, akinek júniusban jár le a szerződése, nyolc és fél évig irányította csapatunkat, amellyel többek közt négy bajnoki ezüstérmet és Magyar Kupát nyert; Európa-kupa bronzérmes lett vele a csapat, valamint az Euroliga csoportkörébe is az ő irányításával jutottunk be." 

Az írás magyarázatot ad az okokra is, melyet maga a vezetőedző jegyez:

„Ez volt a legszebb időszak edzői karrierem során, de most, a bronzcsata harmadik meccse után átadom a stafétát másnak. Lejárt a szerződésem, s alapvetően azt éreztem, változásra van szükségem. Csodálatos éveket töltöttem Szekszárdon, történelmet írtunk együtt, a második családommá vált a klub, a menedzsment, a stábom, a játékosok, a szurkolók, akik hiányozni fognak. Zsigerileg érzem, kell az új motiváció, s szerintem a klubnak is, amely jó kezekben van. Biztos sokszor jövök ide a jövőben, nagy álmom volt, hogy a VIP-büféből nézzem a meccseket, ezt a csapat edzőjeként nem tehettem meg. It is time to say good bye! Pécs mellett, ahol élek már több mint tíz éve, Szekszárd a másik kedvenc városom. A klub a második családom lett, de most az első családom kívánságának is eleget teszek ezzel a döntéssel, ebben a döntésben ők is benne vannak. Nehéz, emocionális határozat volt… Szerdán a Sopron elleni lesz az utolsó meccsem, s már most tudom, mennyire megható és érzelmes lesz utána a búcsú. Remélem sokan eljönnek a meccsre és osztoznak velem a pillanatokban!”

Szabó Gergő ügyvezető az alábbi közleményben reagált a bejelentésre.

„Nehéz szavakba önteni azt, mennyire hálásak vagyunk Zseljko munkájáért, amit az elmúlt nyolc és fél évben végzett! Elévülhetetlen érdemei vannak a klub felemelkedésében, érkezése óta lett a csapat az egyik meghatározó együttese a magyar bajnokságnak és lett rendszeres szereplő a nemzetközi kupaporondon. Egy alsó-középházas klub voltunk, és vele az Euroligáig jutottunk, ennek az időszaknak a sikerei szakmai részben nagyban neki köszönhetőek. Tudom, nehéz volt neki meghozni ezt a döntést, de mivel már én is családos ember vagyok, megértem. Sok sikert kívánunk neki a pályafutásához, s biztos vagyok abban, tudja ő is, ide mindig hazajön. Hogy ki lesz az utódja, azt hamarosan közöljük a szurkolókkal.” 

Szurkolói kommentek

Özönlenek a poszt alatt, valamennyien további sikert kívánva a mesternek no és boldog családi életet.

  • EDZŐ ZSENI VAGY,MINDIG IS EZ LESZ A VÉLEMÉNYEM! SZOMORÚ VAGYOK ,H ELMÉSZ!NAGYON JÓ EGÉSZSÉGET ÉS SIKERES ÉLETÚTAT KIVÁNOK NAGYI NAGY SZERETETTEL! 
  • További sikereket és boldogságot kívánok neki!  Őrületes munkát végzett Szekszárdon. Aki tizen- huszonéve követi a szekszárdi kosárlabdát, pontosan tudja ezt!
  • Szakmailag, emberileg kiváló, így rengeteget adott a klubnak. Sok sikert kívánok az új kihívásához.
  • Ezzel egy korszak lezárul!  Nehéz bármit is mondani, írni. Mondhat Rád bárki bármit, TE voltal az EDZŐ! Nélküled nem tartana ott a klubb, ahol most! Csak köszönhet neked MINDEN szekszárdi ember! és Én is csak köszönhetek, Köszönöm, hogy megismerhettelek Zeljko!  További sok sikert kívánok neked az Életben!

    Munkádhoz egészséget és további sikereket kívánunk mi is!

(forrás: TARR KSC Szekszárd Facebook oldala)