Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az eset Szekszárdon történt, egy idős nőt ütött el a sofőr. 

„A járásbíróság a vádlottat bűnösnek mondta ki halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségében, ezért őt a bíróság 1 év 8 hónap fogházban végrehajtandó szabadságvesztésre, 3 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte, továbbá kötelezte a több mint 800.000 forint bűnügyi költség megfizetésére”

– írja a dr. Kiss Annamária sajtótitkár által jegyzett közlemény.

A bíróság a szabadságvesztés végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette.

Az ítélet szerint …

A vádlott 2022. szeptember 20-án Szekszárdon, a Bajcsy Zsilinszky utca 9. szám előtti útszakaszon a személyautójával leparkolt, majd tolatni kezdett. A vádlott tolatás közben a külső visszapillantó tükröket nem használta, jobb kezét a jobb első ülés háttámlájára helyezve, hátra fordulva kezdte meg a hátramenetet, így későn észlelte a személyautó mögött áthaladó gyalogost. Az autó mögött áthaladó idős korú sértettet elütötte. A sértett a baleset következtében 8 napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett.

A nőt kórházba szállították, azonban pár nappal később a kórházi kezelése során életét vesztette.

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség három munkanapot tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat megtételére. A vádlott és a védője az ítéletet tudomásul vette.

(fotó: pixabay)