Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Elég, ha önmagadban válaszolsz, de csak őszintén. Persze tudjuk mi is, hogy sokszor a rohanó életmód, nem enged az igényeknek. Pedig jó hatással van életünkre, ha a 24 órából legalább harminc percet lecsippentünk az olvasásra. Hogy miért? Mindjárt kiderül. Az olvasás pozitív élettani hatásaira hívja fel a figyelmet új kezdeményezésével a Libri, amely interaktív felületen biztosít a közönségnek napi húsz perc olvasnivalót harminc napon keresztül. A kampányban népszerű kulturális személyiségek és influenszerek is részt vesznek.

"A történetek, amiket olvasunk, beépülnek a mindennapjainkba, a személyiségünkbe, és stresszcsökkentő hatással bírnak"

– írták közleményben. Az olvasásnépszerűsítő programba bármikor be tudsz kapcsolódni.

20 perc könyvklub

Harminc napon keresztül napi legalább húsz perc olvasnivalót biztosítanak a közönségnek. Ezzel szeretnék hosszú távon elérni azt, hogy az olvasás napi rutinná válljon.  A napi tartalmak mellett heti kihívásokkal is készülnek a közönség számára. Az oldal ezáltal segítséget nyújthat az olvasás rendszeressé tételében azoknak, akik nem biztosak benne, hogy melyik könyvhöz nyúljanak.  

Sokan lesznek arcai az akciónak

Ilyen Szirmai Gergely youtuber és kritikus, Kaszás Csenge tiktokker, a Csiky Gergely Színház színésze, Király Lina és Viszkok Fruzsina tartalomgyártók, Ott Anna irodalmár és Dukai Regina is. Emellett a program számára Hodász András, Szirmai Gergely, Simon Márton költő, Szabó Benedek, a Galaxisok zenekar frontembere, Jászberényi Sándor író, Tittel Kinga író és idegenvezető, Gyurkó Szilvia, a Hintalovon Alapítvány vezetője, valamint Szebenyi Péter környezetvédelmi mérnök és influenszer is ír cikket.

Tudtad?

2009-ben végeztek egy tanulmányt a Sussexi Egyetemen.

A kutatás megállapításai szerint már napi másfél óra olvasás is 68%-kal csökkenti a stressz élettani hatásait, és így hosszú távon is képes kisebbíteni az életvitelünkből és a környezetünkből fakadó kockázatokat.

Ha másért nem, ezért érdemes áldoznod napi fél órát az olvasás oltárán!

(fotó: pixabay)