"Akksi kisokos" – újabb tűzvédelmi teszt. Ami az évben az ötödik, összesen pedig a  harmincötödik a sorban. A teszt  litium-ionnal működő akkumulátoros eszközökkel kapcsolatos hasznos ismereteket oszt meg a felhasználókkal.

Miért is?

Minden tesztnek megvan a jelentősége, akár a szezonalitása. Manapság nagyon sok olyan hordozható eszközt használunk, amelyik újratölthető lítium-ion akkumulátorral működik. Ezek könnyűek, nagy energiasűrűségűek és hosszú élettartamúak. A mobiltelefonok, táblagépek, powerbankok, hordozható számítógépek, játékok, elektronikai eszközök és szerszámok, valamint közlekedési eszközök – elektromos kerékpárok és rollerek – minden kétséget kizáróan kényelmesek és könnyebbé teszik életünket. 

De itt jön a DE!

Az akkumulátorok súlyos meghibásodása miatt felforrósodhatnak ezek a készülékek, amelyek, ha kigyulladnak, az akkumulátorból kitörő szúrólánggal, mérgező és gyúlékony gázok kibocsátásával és intenzív önfenntartó égéssel járnak, amelyet csak nagyon nehezen lehet megfékezni.

Ezért fontos néhány szabályt betartani ezekkel kapcsolatban, ilyen szabály például az, hogy ne töltsük az eszközeinket éjszaka, az ágyunk mellett, mert végzetes hibát követhetünk el ezzel.

De ez csak egy, amire fontos, hogy figyelj! Az összes többi kérdés és válasz a tesztben >>>