Hazánkban népszerű sporttá vált az utóbbi években a pilates. Ám ez nem csak egy egyszerű testedzés, hanem egyben remek lehetőség is a kikapcsolódásra.

Mi is az a pilates?

A pilates gyakorlatok lényege a finom, lassú, pontos mozgás. A gyakorlatokat legtöbbször a földön kell végrehajtani, matracon vagy egy törölközőn. Az óra végén relaxációs gyakorlatok vannak, amelyek segítenek ellazulni. 10-20 alkalom után már látható az eredmény, a test szép lassan átalakul, kecsesebb, formásabb lesz.

Ha te is kipróbálnád a pilates mozgásformát, jó hírünk van! A Szekszárdi Egészségfejlesztési Iroda minden hétfőn és szerdán online pilates edzést szervez, amelyet Patkó Kata, képzett pilates oktató tart. A részvétel ingyenes, de jelentkezéshez kötött.

Az online piláteszre jelentkezni lehet a Szekszárdi Egészségfejlesztési Iroda efiszekszard@tmkorhaz.hu email címén név, lakcím, email cím és telefonszám megadásával. Szükség van internet hozzáférési lehetőségre és az ingyenesen letölthető ZOOM programra. A jelentkezést követően az oktató megküldi a hozzáféréshez szükséges linket és a pontos időpontot.