Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Valahol ez történt, csak az autópályán. A Mecsek Autópálya Üzemmérnökség diszpécsere tett bejelentést a napokban, hogy az M6-os autópálya Pécs felé vezető oldalán, a 165-ös kilométerszelvény közelében egy munkagép halad az alagútrendszer irányába.

A járőrök azonnal a jármű felkutatására indultak, s még az alagutak előtt sikerült megtalálniuk és megállítaniuk a tilosba  tévedt járművet.

„Baja felől érkezett, és eltévedt az autópályán, mert rossz irányban indult el a munkavégzése helyszínére. Visszafordult egy lehajtón, és úton volt Pécs felé, amikor a rendőrök utolérték.”

Így mesélte a sofőr.  Az intézkedést követően a rendőrök kivezették a mellékútra a munkagépet, és a jogszabályok szerint jártak el vele szemben.

Hogy is szól a szabály?

"Autópályán és autóúton, valamint az azokra való ráhajtásra szolgáló úton (az előjelző táblától kezdődően) csak olyan gépjárművel, illetőleg gépjárműből és pótkocsiból álló járműszerelvénnyel szabad közlekedni, amely sík úton legalább 60 km/óra sebességgel képes haladni; ezeken az utakon más jármű közlekedése tilos."