Az ország harmadik legjobb 11-es rúgója lett. A Szekszárdi Rendőrkapitányság nyomozója sportteljesítményével vívta ki a megbecsülést! Rikkers Péter gyerekkora óta imádja és űzi is a focit.

Országosan meghirdették a versenyt

2022 tavaszán jelentkezett a második alkalommal megszervezett Országos 11-es rúgó verseny selejtezőjére.   A májusi nagyvenyimi selejtezőbe 36-an neveztek, amelyből győztesként kvalifikálta magát az országos döntőre.

„A tavasszal megrendezett selejtezőben 36 sikeres találattal vívtam ki a jogot az országos döntőben való induláshoz”

– emlékezett a sportoló nyomozó. 

A döntő a fővárosban zajlott

A közelmúltban Budapesten a Pénzügyőr SE Sporttelepén rendezték a döntőt, ahová 128-an jutottak be az ország számos pontjáról.  A szekszárdi detektív az elődöntőig lőtte magát, úgy, hogy a második körben épp a tavalyi nyertest győzte le. 

„Végül a döntőbe jutás egyetlen apró hiba miatt nem jött össze. DE PETI hősiesen küzdött tovább, és a harmadik helyért folytatott párbajban diadalmaskodott és a harmadik lett!”

Ezzel a dicsőség mellé nem kevés jutalmat – oklevél, pénz és kupa – kapott. De a legnagyobb élmény és jutalom a számára mégis egy csodás beszélgetés volt a kapuslegendával Király Gáborral, a verseny fővédnökével.

(fotó: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság)