Kezdőlap SZEKSZÁRD Szekszárd - Közélet

Téged érdekel? Terítéken a robotika

Egyedülálló tehetséggondozás, speciális tudás, összetartó közösség és maradandó élmények – ezt kínálja a diákoknak a Mathias Corvinus Collegium. A lehetőség  már Szekszárdon is elérhető.

A Fiatal Tehetség Program és Középiskolás Program 2021 szeptemberétől várja a diákokat – áll az intézmény közleményében. A jelentkezési időszakban a FIT augusztus 30-ig várja a 4. osztályos diákok, a KP június 13-ig a 9–12. évfolyamos középiskolások jelentkezését.

Robotika, művészet és matematika

Fiatal Tehetség Program komplex tehetséggondozást kínál felső tagozatos diákoknak játékos oktatás keretein belül. Az általános iskolások a félév során belepillantanak a robotika világába, tanulnak a művészet és a matematika kapcsolatáról, kísérleteznek, tudatos internethasználati képzésben részesülnek. A fiatalok jelentkezésének feltétele a szülői ajánlás. Amint a járványhelyzet lehetővé teszi, a gyakorlatorientált tehetség- gondozó képzés mellett a közösség is épül. Szabadidős programok, kirándulások, sportolási lehetőségek által kovácsolnak közösséget.

Jelentkezés esszé beküldésével…

A Középiskolás Programon belül a diákok olyan készségeiket fejleszthetik, amelyek későbbi tanulmányaik, karrierjük során is hasznosak lehetnek. Az alapvetően e-learning alapú képzést havonta egy országos, budapesti személyes készségfejlesztő nap jelenti. E mellett vidéki képzési alkalmak, valamint tehetségtáborok, tanulmányi kirándulások, angol és német nyelvi kurzusok színesítik a részvételt. Jelentkezni egy szabadon választott könyv, film, sorozat vagy előadás kapcsán írt kritikai esszé beküldésével lehet – emelte ki Böröcz Máté a Középiskolás Program koordinátora, a Szekszárdi Képzési Központ vezetője. – A középiskolásoknak kínált témák között megtalálható mások mellett a modern kori történelem, a nemzetközi kapcsolatok, a közgazdaságtan, a pszichológia, az íráskészség-fejlesztés.

A Mathias Corvinus Collegium egy tehetséggondozó intézmény, amely Kárpát-medence-szerte nyújt a hagyományos iskolarendszeren túlmutató, ingyenes, társadalmilag hasznos, közösségi célokat szolgáló képzéseket az általános és középiskolás korú fiataloktól kezdve egészen a felsőoktatásban tanuló vagy már diplomás korosztályig.