A PTE KPVK idén is meghirdette érdeklődő középiskolásoknak a Tehetségműhely elnevezésű programját. 

Ennek keretében tartott előadást szekszárdi gimnazistáknak a PTE KPVK dékánja, Prof. Dr. Szécsi Gábor a tömegmédia nyelvre és énképre gyakorolt hatásáról.

A Nemzeti Tehetségprogram által támogatott tehetséggondozási rendezvénysorozat célja, hogy a Kar megnyissa kapuit az érdekes kutatási témák iránt érdeklődő helyi középiskolások előtt, akik egyúttal lehetőséget kapnak arra is, hogy bekapcsolódjanak az egyetemi tudományos diákköri munkába, és részt vegyenek az egyetemi tehetséggondozási rendezvényeken.

Információk a köbön

A fiatalokat érdekli a tudomány, a körülöttük zajló események. Az internet világában számos információ zúdul rájuk, ebből válogatják le a maguk számára fontos részleteket. Tesznek a globális gondolkodásért, tudják, hogy a jövő rajtuk is múlik. De meg kell tanulniuk "kiválogatni" a mindennapi információk közül azt, ami az ő közösségüket érinti és befolyásolja. 

A közelmúltban egy különleges kötetet mutattak is bemutatott a PTE KPVK szekszárdi campusa

A szerkesztők és szerzők részvételével zajló programon a Belvedere Meridionale Kiadó gondozásában megjelent XXI. századi narratívák. Tanulmányok a filozófia, művészet és gazdaság metszéspontján című tanulmánykötetet ismerhették meg az érdeklődők.  

A Szécsi Gábor, Boros János és Nemeskéri Zsolt szerkesztésében napvilágot látott kötetben olvasható tanulmányok olyan tudományos határnyitásokra tett kísérletek eredményei, amelyek  a bölcsészet- és társadalomtudományi kutatások kulturális, társadalmi, gazdasági beágyazódásának erősödéséhez járulhatnak hozzá.

Céljuk, hogy egy megújuló tudománykép jegyében világítsanak rá a művészet, megértés és hagyomány kapcsolatának, valamint az érték és felelősség viszonyának új szemléletű megközelítéséhez.