Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mindez egy elképzelés, mely hamarosan akár valóság is lehet. Jelképes áron, egy forintért kínálna építési telkeket a tolnanémedi önkormányzat. A fiatalok letelepedését ösztönözné a Tolna vármegyei település.

„Körülbelül tíz, 3000-4000 négyzetméteres – közművesített vagy könnyen közművesíthető – telket kínálnak az építkezőknek”

– idézi a sajtó Vígh László polgármestert.

Életkori megkötést a tervek szerint nem tennének

Azt viszont kikötik, hogy a telkek a vásárlástól számítva tíz évig nem idegeníthetők el. A cél az, hogy nőjön a lakosok száma, azt szeretnék, ha fiatalok helyben maradnának vagy letelepednének Tolnanémediben.

Mit mutatnak a számok?

2017-ben még 1100-an éltek a településen, 2022-ben már csak 991-en.

A hír hallatán sokan érdeklődnek a lehetőségről. A település weboldalán közleményt tettek ki, Vígh László polgármester szignójával:

„Ezúton tájékoztatok minden érdeklődőt hogy, a sajtóban megjelent „1 forintért telek vásárolható Tolnanémedin” program egy jövőbeni lehetőség, amely hamarosan a képviselő-testület élé kerül. Tehát jelenleg még nem született meg a döntés. A program pontos részleteinek kidolgozása ezt követően kezdődhet meg. Amennyiben a lehetőség aktuálissá válik, úgy a honlapunkon részletes tájékoztatást nyújtunk az igénylés feltételiről. A sajtómegjelenést követően rengeteg a telefonos és e-mailes megkeresés, szíves türelmüket kérem.”