Két év után teljes pompájában tér vissza idén a Szekszárdi Szüreti Napok. A fesztivál programjával kapcsolatban ma délután tartottak sajtótájékoztatót a Babits Mihály Kulturális Központban.

Szeptember harmadik hétvégéjén újra megrendezésre kerül a Szekszárdi Szüreti Napok. Koncertek, kiállítások, kézműves vásár, a tájegység étkei és borai és a legendás szüreti felvonulás várja majd az ide látogatókat.

Borudvar és színes programok

A Béla király téren a Borudvarban négy nap alatt 35 borászat, 2 pálinkaház és több étterem vonul ki várva az éhes és szomjas vendégeket. A fellépők nagyszínpada a Szent István Téren helyezkedik majd el, a kettő helyszínt pedig árusok és vidámpark köti össze.

Fontos a hagyományőrzés

Az idei fesztivál megrendezésre nem volt a legegyszerűbb feladat a költségvetés szempontjából, de az összefogás erejével megoldották a problémákat a szervezők. Berlinger Attila, a Babits Mihály Kulturális Központ ügyvezető igazgatója szerint a Szüreti Napok évtizedek óta olyan kohéziós erő, amely hazacsábítja a távolabbi városban, esetleg országban élőket. Fontos tehát, hogy megtartsuk hagyományainkat és a legjobbat hozzuk ki a négy napból.