Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mondhatni Mucsfán mindig történik valami. A közösségi oldalon viszonylag rendszeresen oszt meg élmény képeket a Mucsfáért Egyesület". Ami azt jelenti, történnek események az idilli fekvésű kis Tolna vármegyei településen.

Szentgálszőlőhegy-Mucsfa teljesítménytúra

Mely 23 km elé állította a résztvevőket. E mellett a Mucsfáért Egyesület is csatlakozott a „TE Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért!" programhoz.  


A nagyvejkei elágazótól a Dáliáig megtisztították a főút szélét, az árkokat. Az eseményen  a legkisebbek is részt vettek, ami azért is fontos, mert ki kell alakítani bennük a környezettudatos gondolkodást.  

Eldobott energiaitalos, sörös, cigis dobozok, autógumik, ballonok, ágyneműk, ruhák, függönyök, egy wc csésze és még ki tudja mik… ezeket rejtette a megtelt 19 zsák.

Május elsején pedig nem maradhatott el a fa állítása sem.

Jó látni az ilyen kezdeményezéseket, hiszen naponta hallhatunk elöregedő, kihalt falvakról. Akkor nekünk van egy példát adó, a mucsfai közösség, ahol fontosnak tartják a közösség összetartását, az együtt megélés pillanatait.

(fotók: az egyesület Facebook oldaláról)