Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A nigériai énekes-dalszerző, Tems (Temillade Openiyi -1995) az elmúlt években egyre nagyobb sikereket ért el, melynek köszönhetően a neve is a köztudatba került. Wizkid Essence című dalában való együttműködésért Grammy-jelölést, majd 2022-ben első női nigériai előadóként a díjat is elnyerte Future Wait for U (ft. Drake, ft. Tems) című slágerének köszönhetően – tudhattuk meg a Forbes-ból. Egyedi zenei stílusában az alternatív R&B-t és a neo-soul műfajok jellegzetességeit ötvözi. Az énekes dalszerzőként is elismert, neki köszönhető Rihanna Lift Me Up című slágere. Az egyre sikeresebb művész rajongói között található Barack Obama is.

 

Az előadó az áprilisi Coachella-fellépésén beharangozta új albumát a Born in the Wild-ot és a rajongók legnagyobb örömére legújabb dalát, a Love Me JeJe-t is bemutatta. A dal a szintén nigériai énekes, Seyi Sodimu azonos című slágerének az újragondolása. A férfi egyébként a klipben is feltűnik, melyet a nő szülővárosában, a nigériai Lagosban forgattak. Tems rendezőként a város előtt tisztelegve jellegzetesen egy riksában utazva bemutatja annak építészeti és kulturális értékeit, fókuszában mégis az afrikai emberek életszeretete, mindennapjai láthatóak. A tipikus afrofonás és az utcán játszó gyermekek képe is felvillan, de a klipet az önfeledt szórakozás, egy kareoke buli és a táncolás uralja – olvasható a Rolling Stone cikkében. 

Az előadás után Sodimu elismeréseként az Instagram oldalán az alábbi gondolatot osztotta meg:

"A zenében az a gyönyörű, hogy túlmutat a generációkon és összeköt minket az idők során."