Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Alabamában rengeteg aligátor él, ám nem sokukat látták még szörfözni, napozgatni.

Nemrég egy aligátort kaptak lencsevégre, ahogy a Dauphin-szigeten meglovagolta a hullámokat, majd végtelen nyugalommal lubickolt a kellemes vízben, a napozó és fürdőző emberek közvetlen közelében.

Matt Harvill, egy 27 éves kajakos május 7-én találkozott az unortodox tevékenységet végző állattal, miközben a strandon épp fotókat készítettek barátnőjével annak alkalmából, hogy a nő teherbe esett.

Elmondása szerint a hüllő rendkívüli módon élvezte a napsütést, és a lágy hullámokat, meglepő tevékenysége pedig több strandolót is odacsalogatott, hogy közelebbről is megnézzék – de szerencsére mindenki konstatálta, hogy nem érdemes túl közel merészkedni az állathoz.

Harvill úgy fogalmazott:
„Egyáltalán nem sziszegett, nem támadott, és nem nyitotta ki a száját. Úgy tűnt, mintha csak nézelődne és figyelné, mi történik.”

Harvill fényképeket és videókat készített az aligátorról, hogy megmutassa a családjának és a barátainak. A közösségi médiában közzétett posztot már több mint 3000-en megosztották.