A székely tradíciók szerint rendezett disznóvágást immár hetedik alkalommal tartotta szombaton a Teveli Székely Kör.

A reggelt a hagyomány szerint egy pálinkával indították a résztvevők. Reggel az asszonyok lángost és forralt bort készítettek, majd miután megkapták a hájat, megkezdődhetett a hájas sütemény készítése is.

„A disznót Fábián István, majosi sertéstartótól kaptuk meg idén is igen jutányos áron, amiért nagyon hálásak vagyunk” – mondta Erős Pál, a kör vezetője.

Kora délután már hozzá is láttak az asszonyok a vacsora elkészítéséhez. Az egész napos programon hatvanan vettek részt folyamatosan, nemcsak teveliek. Meghívott vendégeik a Duna-Tisza közéről és Bonyhádról is érkeztek. A vacsorát követően hurkatáncolással fokozták a hangulatot. A tradicionális székely ételek közül készült rántott hús, galuska, azaz székely töltött káposzta, kolbász, hurka és hájszéjes hurka