Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A születési nevét használja ezentúl The Weeknd. A kanadai énekes már a közösségi oldalain kitörölte a Weeknd nevet, s mindenhol születési neve szerepel: Abel Tesfaye.

Áprilisban már sejtettük, hogy változás jön. The Weeknd, vagyis már Abel Tesfaye kicsit több, mint egy hónapja vetette fel a rajongóinak a Twitteren: változtatni kellene. A rajongók többszázezres lájkkal ezt megerősítették.

A kanadai sztár egy kicsit később már egészen élesen fogalmazott a W Magazine-nak: "meg akarom ölni The Weeknd-et." Mint mondja: jelenleg katartikus úton megy keresztül és elérkezettnek látja az időt, hogy lezárja a The Weeknd-fejezetet az életében. A követkző albuma az utolsó lesz The Weeknd néven.

A név megváltoztatásával valószínű szakít az eddigi sötét R&B-t követő zenei vonalával, amely kendőzetlenül kezeli például a drogok, az alkalmi szex vagy éppen a hűtlenség témáját. Ez azonban egyelőre csak a zenei szakemberek találgatása. Pontos információ nem áll rendelkezésre Abel Tesfaye jövőbeli zenei vonaláról. Abban viszont mindenki biztos, hogy a kanadai sztár zenéjében is lesz változás.

The Weeknd zenei karrierje során 4 Grammy-díjat nyert, több mint 45 platinalemeze és albuma van és számos zenei rekodot is megdöntött. Idén máciusban 111,4 millió hallgatót regisztrált oldalán a Sportify, ráadásul ő volt az első előadó a streaming portálon, aki átlépte a havi 100 milliós hallgatói számot.

Várjuk Abel Tesfaye sikereit is.

photo: Universal Music