Szekszárdon kezdetét vette egy negyvenórás tűzoltó alaptanfolyam. A Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon Dr. Hábermayer Tamás tűzoltó ezredes, a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese köszöntötte a tanfolyam résztvevőit, akik a jövőben az önkéntes tűzoltó egyesületek tagjaiként aktív szerepet vállalnak majd Tolna vármegye tűzvédelmében.

Bán Attila tűzoltó ezredes, az igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője ismertette a tanfolyam követelményeit, majd megkezdte a hallgatók oktatását.

A friss önkéntesek a dunaföldvári, a dunaszentgyörgyi, a faddi, a nagydorogi, a tamási, a teveli és a tolnai önkéntes tűzoltó egyesületek beavatkozó állományát képezik majd.

Egyre nagyobb számban résztvevői a beavatkozásoknak

Vármegyénkben évről-évre emelkedik az önkéntes tűzoltó egyesületek beavatkozásainak száma: 2018-ban 201, 2019-ben 261, 2020-ban 317, 2021-ben 339, míg 2022-ben 364 esetben avatkoztak be káreseteknél. Az önkéntes egyesületek szerepe a közösségi élet és hagyományok ápolásán túl egyre hangsúlyosabb, ugyanis folyamatosan a hivatásos tűzoltóegységek munkáját támogatják a vonulásaik során.

A február 4-ei és 5-ei szeles időjárás következményeinek felszámolásakor a 379 esemény közül 80 alkalommal önkéntes mentőcsoportok is a lakosság védelmére siettek. 

(címlapkép: illusztráció, pixabay)