Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Sokkal több. A VI. Szezonzáró Gurulás alkalmával az Esőmanók Tolna Megyei Autistákért Egyesület részére gyűjtött adományt az Alisca Legends. A motorosok mindig jó ügyek mellé állnak.


Az élménybeszámolóhöz kölcsönvettük az Esőmanók gondolatait, melyet közösségi oldalukra tettek fel:

„Már amikor Szekszárdról indultunk ki Szálkára, hogy méltán tudjuk fogadni a kétkeréken érkező lovagokat, láttuk, hogy az áruház előtti parkoló szinte tömve van az indulásra készülő motorosokkal. Ahogy elhagytuk a várost, folyamatosan még csak érkeztek, jöttek új és új motorosok. Nem akartunk hinni a szemünkre. Hihetetlen…. Ilyen sokan jöttek el??!!”

Cél a szálkai strand volt, ahol Kelemen Zoli teljes családja, az Esőmanó szülők, gyerekek, barátok és természetesen a szervezők részéről is néhány Alisca Legends tag már keményen kente a zíroskenyeret, aminek bizony volt keletje.


„Ahogy megérkeztek a motorosok, hihetetlen volt az élmény. Olyan sokan jöttek, hogy a sor végét sem láttuk. Meg tellett a parkoló. Sőt a kivezető szakasz is tömve volt motorosokkal. Mindenki nagyon kedves volt. Sokan jöttek oda hozzánk beszélgetni is. És miközben zsíros kenyérrel falatoztak és vizet ittak a kis plexi adomány gyűjtő dobozunkba is csak egyre többen dobáltak be adományokat.”

Mert minden Alisca Legends gurulás valami jót is tesz, jó ügy mellett teszi le a voksát.

„A végeredmény hihetetlen lett!!! Közel 440.000- Ft adomány gyűlt össze! Nagyon szépen köszönjük mindenkinek a támogatást és az Alisca Legends motorosainak a szervezést!!!”

S hogy mire fordítja a kis csapat a felajánlott összeget?

„Ezzel a szép adománnyal még jó ideig tudjuk továbbra is ingyen vállalni a különböző képességű és életkorú autizmussal élő gyermekek és felnőttek klub foglalkozásait, valamint valamennyire ki tudjuk egészíteni az Esőmanók iroda fenntartási költségeit.”

A guruláson sokan vettek részt és szép számmal találkozhattak az Esőmanók csapatából is résztvevőkkel. A kommentelők is csak gratulálni tudtak a nemes gesztushoz. Két vélemény a közösségi poszt alól:

  • Isten tartsa meg a jó szokásotokat! Több ez annál, mint egy gurulás. Legyen "ragadós" az Alisca Legends példája! Elismerésem nektek!

Gratulálok az Alisca Legends motoros egyesület tagjainak , hogy ilyen szép és nemes cselekedetért dolgoztak! További sok sikert a GURULÁSHOZ!!! 

(fotó:  Esőmanók Tolna Megyei Autistákért Egyesület Facebook oldala)