Húsz-húszmillió forintos keretből gazdálkodhatott az elmúlt évben a dunakömlődi, valamint a Biritót, Csámpát, Cseresznyést, Gyapát és Hegyespusztát is magában foglaló részönkormányzat. Valamennyi településrészen igyekeztek fejlesztéseket végrehajtani.

Minden település fejlődik

A CLLD programban pályázati forrást nyertek a külső városrészek a közösségi házak korszerűsítésére. A biritói közösségi házban kicserélik a vezetékeket, aljzatbetonozást hajtanak végre, felújítják a konyhát, vizesblokkot, Gyapán ugyanezeket a munkálatokat végzik el, továbbá kicserélik a közösségi ház nyílászáróit, és álmennyezetet is kap az épület. Cseresznyéspusztán a részönkormányzati keretből a játszótér megvilágítására kandelábereket helyeztet ki Pirgi Zoltán képviselő, és fásítást végeznek a településrészen. Csámpán is folyamatos volt a munka, Feil József képviselő a részönkormányzati keretét a csámpai közösségi ház melléképületének újjáépítéséhez szükséges engedélyek beszerzésére fordította.

Dunakömlődön csaknem az utolsó fillérig sikerült elkölteni a részönkormányzati keretet. Elkészült az áruház előtti parkoló, huszonnégy férőhellyel bővítették a temetői urnafalat. A Paksi Napsugár Óvoda dunakömlődi tagóvodájának támfala 2021 őszén készült el, már akkor a tervek között szerepelt a fal festése, az elkészült munkát, amelynek fő motívuma Paks és Dunakömlőd természetvédelmi elemeit és tájait, valamint a négy évszakot jeleníti meg, szeptemberben adták át. A beruházás részben részönkormányzati, részben polgármesteri keretből valósult meg.

Az időjárás is okot adott az óvodát érintő beruházásokra, hiszen a támfal mögött beszakadt két pince miatt a nyári esőzésekkor iszap árasztotta el az óvoda udvarát. Részönkormányzati keretből orvosolták ezt a problémát.