Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A járványhelyzet jóval eltolta a nyitást, de végre látogatható az olasz Gardalandben a kifejezetten Jumanji tematikára összeállított vidámparkrész.

Az eredeti 1995-ös film óta további kettő látott napvilágot: a 2017-es Vár a Dzsungel! és a 2019-ben debütált A következő szint. Igazi családi kalandfilmek a Jumanji egészestés mozijai, melyeken lehet nevetni, izgulni, rettegni is. Emlékezzünk csak vissza, mennyire vérfagyasztó volt kiskorunkban amikor elindult a végzetes, valóságba kiterjesztett társasjáték.

 


Az észak-olasz Garda-tó népszerű családi látványossága és programja a Gardaland, itt valósították meg a “Jumanji – The Adventure” névre hallgató kalandparkot, ami 20 millió eurós befektetés eredménye és bizton számíthatunk rá, hogy nem egy mezítlábas vidámparkról van szó. A legmodernebb technológiák, a legprofibb gépesítés és látványtervezők voltak segítségükre, hogy olyan kikapcsolódást nyújtsanak, ami életreszóló élmény lesz mind a gyermekeknek, mind felnőtt kísérőiknek.
A programhoz méltó szállás is jár: a Gardaland Hotelben szintén a filmre és történetre reagáló szobákat alakítottak ki, hogy teljes legyen a Jumanji nap.