Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Vasúti pályafelújítások, karbantartások és fejlesztések miatt. Néhány szakaszon pedig vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat. 

  • A Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon Budapest-Kelenföld és Ferencváros állomás között július 1-jétől 16-ig több ütemben karbantartást végeznek, emiatt változik a menetrend. Július 6-án és 7-én a vonatok az eredeti menetrend szerint közlekednek. Július 1-jén, 5-én, 8-án, valamint 12-én és 13-án a változások néhány esti és reggeli vonatot érintenek, a vonatok többsége a megszokott menetrend szerint közlekedik.
  • A Komárom-Székesfehérvár vonalon július 6-án és 7-én Székesfehérvár és Kisbér állomás között végzett pályakarbantartás miatt a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek; Székesfehérvár és Kisbér között pótlóbuszok szállítják az utasokat.
  • A Győr-Veszprém vonalon október 6-ig pályafelújítás miatt változott a közlekedési rend, a vonatok menetrendjéhez igazodva Zirc és Veszprém között pótlóbuszok közlekednek.

A nemzetközi közlekedést érintő változások

A cseh vasúton végzett pályafelújítási munkák miatt június 29-től július 2-ig a Metropolitan EuroCity vonatok (280, 278, 276, 274, 272) Breclav-Prága között módosított menetrend szerint közlekednek.

A horvát vasútvállalattól érkezett tájékoztatás szerint június 30-tól a Déli pályaudvarról Zágrábba induló 204-es számú Agram InterCity utasainak Kapronca (Koprivnica) állomáson másik vonatszerelvénybe kell átszállniuk.

(forrás: mti/fotó: pixabay)