Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
0:00
/
Több mint húsz gyermek utazott a Ministránsnapra szombaton

Számos programon vehettek részt a Tamásiba utazó gyerekek szombaton a Ministránsnapon, amelyet a Pécsi Egyházmegye szervezett a Béri Balogh Ádám Katolikus Gimnázium és Kollégiumban.

Tolna vármegyéből 3 településről érkezett a helyszínre 31 fő, köztük szülőkkel és a két kísérővel, Janó Attilánéval és Molnár Erik atyával.

„Amikor a gyerekek megérkeztek, akkor egy nagy tornateremben voltunk mindannyian, ahol a pincehelyi cserkészek vezetésével sportjátékok, foglalkozások voltak, utána pedig ott az iskolának egy ilyen nagy termében elosztották a csapatokat. Tehát nem ugyanazok a gyerekek kerültek egy csapatba, akik egy településről, vagy városból érkeztek, hanem vegyesen. Ezután csapatvezetők kíséretében elindultak az iskola épületébe egy menetlevéllel és több helyszín volt, ahol különböző feladatok voltak.” – tudtuk meg Janó Attilánétól.

A téma ezúttal az irgalmasság volt, hiszen most hétvégén volt az irgalmasság vasárnapja, így a gyermekeknek szánt feladatok középpontjában is az irgalmasság állt. A versenyen ezúttal Szigetvár csapata nyert, ők vihették haza a vándorkupát. A helyszínen a gyerekek találkozhattak Felföldi László megyéspüspökkel is.

„A püspökatya szavai szerint mindenki megnyerte a kupát, de a Szigetváriak őrzik. Következő alkalommal, ősszel, amikor újból elmegyünk a Ministránsnapra, akkor megint küzdhetünk azért, hogy mi tudjuk megőrizni ezt a kupát.” – mondta Molnár Erik atya.

 

Képek: Janó Attiláné