A Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkársága, a Civil Közösségi szolgáltató Központok Országos Hálózata, valamint az Országos Vérellátó Szolgálat immár nyolcadik alkalommal rendezte meg a Civil Véradó Hetet, amely idén országszerte 59 helyszínen és 73 véradási időponttal nyújtott lehetőséget a véradásra.

Szekszárdon két időpontban lehetett vért adni, amikor is 50 fő jelent meg, közülük pedig az előzetes szűrések után 45 fő adhatott vért. A helyszínen három első alkalmas véradót is köszönthettek a résztvevők.

„A minisztérium részéről a program kiértékelése megtörtént. Minden eddiginél több véradót sikerült országszerte a programba bevonni, ami örömteli és pontosan emiatt is folytatódik a sorozat. Az őszi időszakban is lesz újra véradó hét, úgyhogy majd oda is várjuk szeretettel a segíteni szándékozókat.” – mondja Sándor Tamástól, a Tolna Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ irodavezetője.

Nem csak civil szervezetek képviselői mentek el a véradásra, hiszen sokan hallották a felhívást és számos magánember és közintézményi dolgozó döntött úgy, hogy segít másokon.