Tervben van Bonyhádon egy újabb beruházás. Ezúttal a Fáy Lakótelep fejlesztéséről számoltak be a helyieknek.

Ismertették a lakossággal a koncepciót

A Fáy Lakótelepet érintő fejlesztési tervekről tartott lakossági fórumot szerdán délután Filóné Ferencz Ibolya, Bonyhád polgármestere, Kovács Ferenc és Köllő Roland, a terület önkormányzati képviselői, valamint Bognárné Tóth Réka tájépítész és Mayerné Gyenes Alíz építész-tervező, rehabilitációs szakmérnök. A cél az volt, hogy lakosság megismerje azokat a terveket, amelyeken az önkormányzat – és a felkért szakértők – már dolgoznak egy ideje.

A beruházás az „Élhető Zöld Város” projekt keretein belül valósulna meg.

Egyrészt megvalósulna egy tájrendezés, amelyre, mint mondták, nagy szükség van, hiszen a több mint 40 évvel ezelőtt épült lakótelep növényzetére már ráfér a frissítés. A jelenlegi zöld környezet utána is megmaradna.

Két másik ötlet

A Széchenyi István Általános Iskola előtti területre többfunkciós, és több korosztály számára élményt jelentő játszóteret, pihenőparkot álmodtak meg. A Mátyás király utca sarkánál pedig egy kutyafuttató kialakításával segítenék az állattartóknak, hogy megfelelő környezetet biztosítsanak kedvenceiknek.

A vezetőség és a szakemberek már a projekt ezen pontján szerették volna bevonni a lakosságot, hogy minél több ötlet gyűljön össze.