Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Gazdaság

Több statisztikai adat is megjelenik a jövő héten

2 hónap

A kormányzati szektor 2023. utolsó negyedévi egyenlegét is közli a Központi Statisztikai Hivatal

Az ipari termelés februári, a külkereskedelmi forgalom előzetes februári és részletes januári adatai, valamint a termelői árak és a kiskereskedelmi forgalom februári adatai is megjelennek április elején.

A KSH közleménye szerint a kormányzati szektor negyedik negyedévi egyenlegét ismertetik a következő héten. A harmadik negyedévben a kormányzati szektor GDP-arányos hiánya 3,7 százalék, az első három negyedévben 5,4 százalék volt.

Az ipari termelői árak februári adatait is kedden publikálja a statisztikai hivatal. Januárban az ipari termelői árak átlagosan 6,8 százalékkal alacsonyabbak voltak az egy évvel korábbihoz képest. A belföldi értékesítés árai 7,6, az exportértékesítéséi 6,3 százalékkal csökkentek. Az előző hónaphoz viszonyítva a belföldi értékesítési árak 1,1 százalékkal mérséklődtek, az exportértékesítési árak 1,0 százalékkal növekedtek, így az ipari termelői árak összességében 0,3 százalékkal emelkedtek.

Jövő pénteken a februári ipari és kiskereskedelmi adatokat közli a KSH.

Januárban az ipari termelés volumene 3,6 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól, munkanaphatástól megtisztítva a termelés 4,1 százalékkal csökkent.

Az év első hónapjában a kiskereskedelem forgalmának volumene a nyers és a naptárhatástól megtisztított adatok szerint egyaránt 0,6 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakihoz képest, míg az előző hónaphoz képest nem változott.