Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Fontos a kollégák egészsge. A Tolna Megyei Kormányhivatal egészségfejlesztési feladatkörében átfogó és hosszabb időszakra szóló, a megye lakosságára irányuló, egészségmegőrzést szolgáló, egészségtudatosságot növelő, a betegségek korai felismerését célzó programot hirdetett meg a 2022. évtől „Tolna megye egészségéért” címmel.

Elsőként a Tolna Megyei Kormányhivatal munkatársaira fókuszáló „Egészségtudatos Kormányhivatal” projekt indult el, melynek célja a hivatal munkatársainak egészségfelmérése, egészségmegőrzése és fejlesztése, szűrővizsgálataik előmozdítása.

Az ősz folyamán eddig két kormányhivatali egészségnapot szervezett a hivatal azon munkatársak részére, akik, a nagy érdeklődésre tekintettel, a tavaszi-nyári egészségnapokról lemaradtak. E két egészségnapon 84 fő vette igénybe a felkínált szolgáltatásokat.

Volt állapotfelmérés (testösszetétel-vizsgálat, vérnyomás- és vércukormérés), életmód- és szűrés-tanácsadás, kardiológiai és szájüregi szűrés,vastagbélszűrésre jelentkezés.

A  program a Tolna Megyei Balassa János Kórház Egészségfejlesztési Irodájának munkatársaival, a kardiológiai és a fül-orr-gégészeti osztályok orvosai, valamint a Népegészségügyi Főosztály munkatársai közreműködésével valósult meg.