Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 2023. június 3-án, délelőtt Szekszárdon, az egyik nagyáruház parkolójában rendezték meg az Országos Balesetmegelőzési Bizottság által meghirdetett Közlekedik a család elnevezésű vetélkedősorozat megyei döntőjét.

A megmérettetésre 13 család regisztrált. A résztvevőknek különböző közlekedéssel kapcsolatos elméleti és gyakorlati feladatokat kellett megoldaniuk, valamint játékos, szórakoztató versenyszámok is szerepeltek a feladványok között. A felnőtteknek autós, míg a gyerekeknek kerékpáros ügyességi pálya teljesítése is szerepelt a feladataik között.

A nap folyamán rendőrségi járműveket is láthattak az érdeklődők, valamint a társszervek – a Katasztrófavédelmi Igazgatóság, az Országos Mentőszolgálat, a polgárőrság és a Vöröskereszt – által biztosított programok is rendelkezésre álltak. Volt tűzmegelőzési vetélkedő és újraélesztési bemutató is. A rendőrök bűnmegelőzési tanácsokkal is ellátták a megjelenteket.

A vetélkedősorozat elsődleges célja, hogy az állampolgárok figyelmét minél szélesebb körben ráirányítsa a biztonságos, balesetmentes közlekedésre.

A megyei verseny első három helyezettje:

1. Molnár család, 

2. Fazekas család 

3. Mészáros család.

A győztesek képviselik a vármegyét a 2023. szeptember 9-10. között Pest vármegyében megrendezendő országos döntőn mérheti össze tudását a többi vármegyei első helyezettel. Az országos verseny fődíja egy Skoda típusú személygépkocsi lesz.