Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Fonyódligeti Erzsébet-táborban   július 12-én-én Hősök Napja néven rendeztek egész napos programot. Délelőtt a rendőrség, a Magyar Honvédség, a Büntetés-végrehajtási Intézet, a katasztrófavédelem, a vízi mentők, az Országos Mentőszolgálat és a különböző felekezetek képviselői várták a tábor lakóit.

A programon több százan vettek részt

Az egyenruhások számos bűn- és baleset-megelőzési tanáccsal látták el a gyerekeket a gondtalan táborozás és nyári szünet érdekében. A rendőrség részéről a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűn- és baleset-megelőzési szakemberei számos programmal készültek a gyerekeknek.


A táborozók többek között az internethasználattal és annak veszélyeivel kapcsolatos tesztet is kitölthettek. A nagyobbak megtekinthették a Mobil Bűnmegelőzési Centrumot is. Szó volt a vagyonvédelemről és a 112-es segélyhívó használatának fontosságáról is. Felpróbálhatták a rendőrségnél használatos csapatszolgálati védőfelszereléseket. Aki szerette volna, attól ujjlenyomatot vettek a rendőrök, melyet haza is vihetett.


A legnépszerűbb attrakció ezúttal is a részegséget szimuláló szemüveg kipróbálásának volt. A gyerekek egy rövid akadálypályán és célba dobó játékkal próbálhatták ki azt, hogy mi módon változhatnak meg érzékeink az alkohol és a drog hatására.