Szeptember első hetében vehették birtokba a kisgyermekek a 457 millió forintos TOP forrásból épült új, 28 főt befogadó, kétcsoportos bölcsődét. A városi óvoda szomszédságában helyet kapó bölcsődében az ízlésesen berendezett két csoportszoba mellett a szükséges kiszolgáló helyiségek is megtalálhatók, így baba-mama szoba, igazgatási, szociális és üzemeltetési egységek, raktárak.

A mintegy 1840 m2 telek döntő hányada parkosított, üde zöld felület, melyben helyett kapott fedett terasznak köszönhetően rossz idő esetén is megoldható a kisgyermekek levegőztetése, emellett párakapu, homokozó és telepített játékok is elhelyezésre kerültek a zárt udvaron, valamint hat személygépkocsi parkolása is megoldott lett.

Az épület 413m2 alapterületű, teljeskörűen akadálymentesített, és – a korszerű energetikai megoldásoknak köszönhetően – megfelel a közel nulla energiaigényre vonatkozó követelményeknek is.

"Vidám színek és játékos formák jellemzik, amit – Lukáts István, tervező elmondása szerint – egy gyermekrajz, konkrétan az ő kisfiának a rajza ihletett."

Az eseményen Horváth István országgyűlési képviselő, Appelshoffer Ágnes polgármester és a kivitelező HGT Invest Kft ügyvezetője, Hámori Szabolcs vágta át a szalagot.

Az épületet a római katolikus és a református egyház képviselője is megáldotta.