Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Ryanair légitársaság vezérigazgatóját, Michael O’Leary-t egy meglepő fordulat érte: az éghajlatváltozás ellen tiltakozók ugyanis egy tortával dobták arcon. A légitársaság vezérigazgatója azonban a körülményekhez képest jól kezelte a helyzetet, noha utólag megjegyezte, a légiközlekedési iparágat igazságtalanul hibáztatják az éghajlatváltozásért.

A Ryanair vezérigazgatóját múlt csütörtökön két nő szólította le az Európai Bizottság brüsszeli épülete előtt, amikor egy petíciót készült átadni, s mielőtt egy tortát nyomtak volna az arcába, közölték vele:

„Állítsák le a repülőgépeik szennyezését.”

Később a Ryanair dublini közgyűlése előtt a Sky Newsnak nyilatkozva azzal viccelődött, hogy vigyázni fog a repülő tortákkal, azt ugyanakkor tagadta, hogy az incidens miatt aggódna a saját biztonsága miatt. Erre a kérdésre ugyanis csak megvonta a vállát, majd közölte:

„Nem. Tízszer nagyobb nyilvánosságot kaptunk, mint amennyit én kaptam volna egy unalmas petícióért, és ha ennek az ára egy alkalmi torta, akkor mi ezt elviseljük.”

Kiemelte, szerinte a légiközlekedési ágazatot igazságtalanul hibáztatják az éghajlatváltozásért, hangsúlyozva, hogy az európai szén-dioxid-kibocsátás 5 százalékát a hajózás teszi, s csak 2 százalékát a légitársaságok.