Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A szakemberek rendkívül magas szén-monoxid koncentrációt mértek. Hétfőn, kora este a paksi hivatásos tűzoltókat Pakson, egy Bercsényi utcai családi házhoz riasztották.

A százhúsz négyzetméteres épület egyik tíz négyzetméteres szobájában a szomszédok és a rendőrök egy eszméletlen idős emberre találtak rá.

A helyiségben egy nyílt égésterű szieszta kályha üzemelt. A paksi hivatásos tűzoltók a lakótérben rendkívül magas szén-monoxid-koncentrációt mértek.

"A gyors beavatkozás ellenére a ház lakójának azt életén már nem lehetett segíteni"

– áll a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatójában.

Vizsgálják az okot

Nem kizárható, hogy az idős ember szén-monoxid-mérgezésben vesztette az életét. Hogy pontosan mi okozta a tragédiát és mikor, azt a katasztrófavédelem vizsgálja. 

Fontos, hogy a nyílt égésterű tüzelő- és fűtőberendezéseknél, vízmelegítőknél a megfelelő levegő utánpótlását biztosítani kell, mivel egy köbméter gáz elégetéséhez megközelítőleg tíz köbméter levegőre van szükség. Fontos az is, hogy szén-monoxid-érzékelő használatával a hasonló tragédiák elkerülhetők.