Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Hosszas huzavona után az App Store után immár a Play Áruházból is letölthető a volt amerikai elnök közösségi oldalának alkalmazása.

Donald Trump gyakran nem válogatja meg szavait különböző felszólalásaikor és véleménynyilvánításaikor, ami több közösségi oldalnál is kiverte a biztosítékot, így ki is tiltották azok felületéről. Erre válaszul jelentette be Trump saját közösségi hálózatának, a Truth Socialnak a fejlesztését, amelyet azért hozott létre, hogy senki ne tudja cenzúrázni a bejegyzéseit.

A Truth Social idén februárban indult, néhány nappal később pedig hivatalosan is bekerült az App Store-ba, ahol jelenleg a Social Networks kategória népszerűségi listájának 49. helyen áll, vagyis sok minden elmondható róla, de hogy népszerű lenne, az nem igazán. Ettől függetlenül az iPhone vagy iPad készülékkel rendelkezők hivatalosan is élvezhetik Donald Trump közösségi oldalának előnyeit és hátrányait, ám az Android felhasználók korántsem voltak ilyen szerencsések.

A Truth Social alkalmazás ugyanis nem került fel a Google Playre, miután többszörösen is ellentmondásba ütközött az alkalmazásboltban meghatározott szabályokkal. Persze, aki nagyon szerette volna, APK-fájlon és webböngészőn keresztül is el tudta érni a közösségi hálózatot, ám annak hivatalosa formában történő használatára egészen eddig nem kerülhetett sor.

A Google korábban a biztonsági irányelvek megsértése miatt nem engedte be az alkalmazást áruházába, a keresőóriás ugyanis minden esetben tiltja az erőszakos tartalmakat megjelenítő vagy erőszakra buzdító alkalmazások forgalmazását.
Egyes vélemények szerint ezzel a tiltással a Google megkímélte az Android-felhasználókat attól, hogy a hivatalos alkalmazáson belül láthassák Trump közösségi hálózatán közzétett bejegyzéseit, ám aki ennek ellenére is kíváncsi volt rá, az egy APK-fájl letöltésével vagy a honlap közvetlen felkeresésével bepillantást nyerhetett a tartalomba. Az említett megoldásokkal a cél ugyan elérhetővé vált, ám a folyamat kényelmesnek semmiképpen sem volt nevezhető, így nagy öröm lehet a Trump-párti felhasználók számára, hogy a Truth Social hivatalosan is bekerült a Play Áruházba.

Miért gondolta meg magát a Google?
Sokan úgy gondolják, hogy a Goggle meghátrált az alkalmazás jóváhagyásával, ám valójában csak annyi történt, hogy a Truth Social teljesítette az alkamazásboltba történő bekerüléshez szükséges feltételeket.
Úgy tűnik tehát, hogy a fejlesztők a nem megfelelő, erőszakos és sértő tartalmak kezeléséhez szükséges irányelveket implementálták az alkalmazásba, ami mellett vélhetően a moderálási szinten is erősítettek egy keveset.