Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Plakátkészítő pályázatot hirdet a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Kft. (RHK Kft.) a Társadalmi Ellenőrző, Információs és Településfejlesztési Társulással (TEIT) karöltve a TEIT tagtelepüléseken működő általános iskolák diákjainak alsó tagozat és felső tagozat kategóriákban Szemtelenül jó otthon címmel.

Az RHK Kft. a környezetvédelem elkötelezett híve, hiszen munkájuk legfontosabb alapelve, hogy a Magyarországon keletkező radioaktív hulladékot úgy kezeljék és helyezzék el, hogy sem most, sem a jövőben ne jelentsen veszélyt az emberi életre és az élővilágra.

Vajon milyen is lehet egy olyan otthonban élni, ahol minden keletkező hulladékot újra hasznosítunk? Elképzelted már, hogy a kanapé pet-palackból, a konyhapult használt elemekből vagy a zuhanyfüggöny nejlon zacskóból készül? A lényeg, hogy bátran rugaszkodj el a realitás talajától és engedd szabadjára a fantáziád. Kreativitásodnak csak a képzelőerőd szabhat határt, mi biztos nem fogunk, írják a felhívásban. A pályamunkákat szabadon választott technikával (rajz, festés, kollázs stb.) A3 vagy A4 méretben lehet elkészíteni.

Május 15. a határidő

Az elkészült pályamunkákat 2023. május 15-ig lefotózva vagy beszkennelve kell beküldeni az rhk@rhk.hu email-címre, feltüntetve az alkotó és iskolája nevét, tanulói évfolyamát, valamint a plakát méretét, és az alkalmazott technikát. A személyes adatok kezeléséhez a szülői felügyeleti jogot gyakorló személy hozzájárulása szükséges. Az adatkezelési tájékoztató és a szülői hozzájáruló nyilatkozat az iskolák közreműködésével, elektronikus úton jutnak el a szülőkhöz. Kérik, hogy utóbbit kitöltve, eredeti aláírással ellátva juttassák el a Társasághoz a pályaművekkel együtt a fent megadott email-címre. A szülői hozzájáruló nyilatkozat nélkül beérkező pályamunkákat a Társaság érvénytelen pályázatként kezeli!