Idén is felsorakoztak Tolna vármegye általános iskolás diákjai Kurdon, az immáron tizennyolcadik alkalommal megrendezett Tűzkakas Diáktűzoltó Versenyen, amelyre hat település tizenhat csapata nevezett. A csoportos foglalkozás alatt a résztvevő diákok játékos formában készülhettek fel egy esetleges veszélyhelyzetre, valamint sajátíthatták el a veszélyhelyzet idején tanúsítandó helyes magatartásformákat.


A kurdi csapatok mellett Bonyhádról, Gyönkről, Gyulajról, Bátaszékről és Zombáról érkeztek még versenyezni az általános iskolások. A gyerekeket Müller János polgármester, a Dombóvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője Szabó Jenő tűzoltó ezredes köszöntötte.Az időjárás kedvező volt, a pálya pedig szabadtéri

Az indulók az elméleti felkészültségüket a tűzvédelmi totó kitöltésénél, a koncentrációjukat és türelmüket tésztatorony építésénél tehették próbára. Minden állomásnál szükség volt a jó csapatmunkára, a feladatok összehangolt végrehajtására, továbbá a fizikai erőnlét, ügyesség is szerepet játszott az egyes versenyszámok teljesítésében.

A szervezők nem csak a gyerekek tűzoltó szakmai ismereteire voltak kíváncsiak, a jövő nemzedéke egészségügyi tudását elméleti és gyakorlati számban is egyaránt bizonyíthatta.

A legkisebbek, a kurdi 4. osztályos csapat, a Mini Parazsak vihették haza a különdíjat. 2023-ban a fiúk küzdelmében a gyulajiak #Legjobbak bizonyultak a legjobbnak, míg a lányok versengésében a FireGirl zombai csapat gyűjtötte a legtöbb pontot.

Gratulálunk a díjazottaknak és valamennyi résztvevőnek, felkészítőnek!

Fotó: Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság