Felszerelő tűzoltók Tolna vármegyében. József Attila Altatóját sokszor hallottuk vagy éppen mondtuk kicsiknek. Egy biztos, a tűzoltó és a katonai hivatás már ott izgalmakat rejtett…

Van, aki itt talált hivatásra

Február 6-án a 2022 szeptemberében indított Tűzoltó szakképzésben sikeresen végzett tűzoltók ünnepélyes esküjétől volt hangos a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ tornaterme.  Országosan 111 újonc tudhatja maga mögött az alapképzést, amelyik elengedhetetlen elméleti és gyakorlati ismereteket foglal magába.A Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetői állománya Szekszárdon, a Wesselényi utcában fogadta a frissen végzett négy felszerelő őrmestert.


Dr. Balázs Gábor tűzoltó dandártábornok, a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója köszöntötte 

Magyari Márk, Bóna Bálint, Kalmár Csaba és Vitos Gábor tűzoltó őrmestert 

a vármegyei katasztrófavédelem vezetői állománya előtt. A tűzoltó szakmai képzés befejeztével sikeres vizsgát tett újoncokat, a Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka, Király Zsolt tűzoltó százados, valamint a Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka, Dávid Sándor tűzoltó alezredes kísérte el a vármegyeszékhelyre.


Az újonc tiszthelyettesek sikeres tanulmányaihoz, valamint az esküjük letételéhez az igazgató gratulált, majd beszélt a tűzoltó hivatás szépségeiről és nehézségeiről, valamint a szolgálatteljesítéshez kapcsolódó elvárásokat is megfogalmazta.