A Dél-Dunántúli régió megyéinek jelentős fejlesztésére került sor az elmúlt években. A 2020-2021 évek során nyolc tájegység negyven helyszínén történtek csaknem négyszázmillió forintból fejlesztések.

A beruházásokat megvalósító Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósága szerint a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program 387 millió forintos keretéből megvalósult fejlesztések során a térség emblematikus turistacélpontjai bővülhettek és újulhattak meg.    

„A természetismeret és a szemléletformálás elősegítésére, egyúttal a kulturált természeti turizmus feltételeinek és színvonalának javítására a 2020-2021 évek során Baranya, Somogy és Tolna megye számos védett, ökoturisztikailag is jelentős pontján többek között tájékoztató táblákat pad-asztal garnitúrákat, tűzrakó helyeket és szemétgyűjtőket telepítettek” – olvasható a DDNPI közleményében.

A program részeként a nagyharsányi szoborparkban új fogadóépület és panoráma sétány létesült, a Mecsekben, a Jakab-hegyen megújult a turistapihenő, elkészült az óbányai-völgyben épült új esőbeálló és a felújított Cigány-hegyi kilátó, továbbá új kilátó pavilon létesült a pécsi Pintér-kertben, új kilátó épült Drávaszentesen, a Tolna megyei Pacsmagi-halastavaknál, Bátán és a Gemencben, továbbá madármegfigyelő lesállást, valamint pallósort adtak át a dávodi Földvári-tavi madárparadicsomnál.    

Kép: infotamasi.hu