A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kara és Katasztrófavédelmi Intézete minden évben a Budai Várban, a Kapisztrán téren tartja meg tisztavatási ünnepségét.

Idén sem volt ez másképp

Július 2-án a Szent Korona másolata és a történelmi zászlók előtt, Orbán Viktor miniszterelnök, Pintér Sándor belügyminiszter, Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter és a tábornoki kar jelenlétében tették le a tiszti esküt a hallgatók.

„Az állam legfontosabb feladata a közrend védelme. Az a kormányzat, amelyik nem képes szavatolni az élet és a vagyon biztonságát, elveszti a jogot, hogy a polgároktól együttműködést várjon. Úgy vélem a világban a biztonság árfolyama emelkedik, a rend és a biztonság pedig Magyarország legkeményebb valutája. A hivatás, amire az új tisztek most felesküdtek, az egyik legnemesebb és legnehezebb hivatás, amihez "jó egészséget és erőt" kívánok! Maradjanak hűek az esküjükhöz, és szolgálják erényesen Magyarországot.” – hangzott el Orbán Viktor kormányfő beszédében.

Tolna megyébe egy tiszt érkezett

Drinóczi Ákos tűzoltó hadnagy a Dombóvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség hatósági osztályának csapatát fogja erősíteni mostantól. Dr. Balázs Gábor tűzoltó dandártábornok igazgató a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tantermében fogadta őt, ahol gratulált kinevezéséhez és eredményes munkát kívánt neki.

Képek: katasztrofavedelem.hu