Ezúttal 13-an voltak az autóban. A egy szerb férfit fogtak el Hőgyészen, aki 13 illegális migránst szállított. A Tamási Rendőrkapitányság  egyenruhásai augusztus 12-én 22 óra 35 perckor – a Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztály munkatársainak jelzése alapján – Hőgyészen ellenőriztek egy  szerb rendszámú gépkocsit.

A sofőr szerb volt

A járművet egy szerb férfi vezette, aki 13, magukat szír állampolgárnak valló személyt, 11 férfit és két nőt vitt a járművel. A külföldiek személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták.

Az illegális migránsokat a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságán a szerb sofőrrel szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítanak.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.