Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Cseresznyést követően Pakson az Ürgemezőn is új tanösvényt alakított ki az Ökocsiga Közhasznú Egyesület. Az útvonal átadóját október 29-én tartották. A projekt bemutatása után a résztvevők bejárták a tanösvényt, amelynek „okos funkciója” is van. Ennek használatához mobiltelefon, QR-kód olvasó applikáció és mobilnet szükséges.

Négy kilométeren gyalogolhatnak az oda látogatók

Megújult táblák fogadják a túrázókat Paks határában, az Ürgemezőn. A korábbi táblákat összeszedték, helyükre új tartalommal ellátott elemek kerültek. A tanösvény hossza megközelítőleg négy kilométer és nincsenek benne nagy szintkülönbségek.

QR-kódokkal a tanulásért

Az ösvényt próbálták változatosan kialakítani, a mezőn keresztül az erdőn át is vezet út. A cél az volt, hogy minél több fajt be tudjanak mutatni. A 18 táblát QR-kóddal is kiegészítették, így a túrázok a telefonjukon keresztül böngészhetnek a www.paksitanosvenyek.hu oldalon. Az élővilágról szóló tartalmakon kívül, a teljes útvonal is megtekinthető.