Újraélesztik a másfél évszázados hagyományt. Paks lesz a kiinduló pont az Open Water Tournament (OWT) második versenyén, július 17-én. Mielőtt a Balatont és a gyékényesi tavat átússzák az arra vállalkozók, a Duna egy részét kell meghódítaniuk. Nyílt vízben veszélyesebb, ugyanakkor izgalmasabb úszni, mint medencében, tehát mindenki óvatosan vesse magát a habokba.

Újraéledő hagyomány

A paksi tempózással egy közel másfél évszázados hagyományt élesztenek újjá a szervezők: 1886 augusztusában a paksi származású, Daróczy báró és barátai egy új csárda nyitásának a hírére merültek a Duna vizébe és 7 kilométert úsztak egészen Uszódig. A spontán eseményből azóta hagyomány vált.

Úszás és turizmus

Az OWT célja, hogy összekösse a turizmust a nyílt vízi úszással és professzionális körülményeket biztosítson, nemcsak profiknak. A start helyszíne a Paksi Víziszínpad lesz, az indulókat négy különböző időcsoportban osztják majd.

A rövidebb távon 840, a hosszabb távon 120 főnek nyílik lehetősége az Lehetőség lesz díjmentesen a Duna nem sportszerű átúszására is.

Lehetőség lesz díjmentesen a Duna nem sportszerű átúszására is. A Duna nem versenyszerű átúszására idén már 26. alkalommal kerülhet sor.

Kép: telepaks.hu