Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az elmúlt napokban megnyitotta kapuit a szekszárdi Családbarát Strand és Élményfürdő. A város közgyűlése egy hónappal ezelőtt döntött arról, hogy a Szekszárdi Víz- és Csatornamű Kft. végeztesse el a strand felújítását.

A munkához ötven millió forintot biztosított a város kölcsön formájában

Szintén döntés született arról, hogy a fürdőt és a benne üzemelő vendéglátó egységeket is a város tulajdonában lévő Diákétkeztetési Kft. igazgatója, Bay Attila vezeti – írja a szekszard.hu.

A medencék 1800 négyzetméter burkolt felületének közel harmadát cserélték ki alig több mint egy hónap alatt.

Számos helyen egészen a beton alapig levésték a burkolatot és újra cserélték azt, aminek köszönhetően most egyszerre tartós és szemre is tetszetős javulást sikerült elérni. Idén reggel kilenc órától este nyolcig lehet strandolni. Aki úszni szeretne a reggeli órákban, az az egyetem uszodáját keresheti fel.

A szekszárdiaknak idén is húsz százalékkal kevesebbet kell fizetniük, s a családosok gyerekekkel még nagyobb kedvezményt kapnak. Megmaradnak a délutáni belépőjegyek 15-20 óra között, ezek azonban szekszárdi lakcímkártyával már nem olcsóbbak annyival, mint azt a korábbi években megszokhatta a közönség. Ennek oka, hogy az egyik legtöbb kritika éppen ezen a területen érte a fürdőt. Délutánra a jóval olcsóbb jegyek miatt akkora tömeg alakult ki, ami miatt sokan már nem tudták élvezni a strandolást és a kapcsolódó szolgáltatásokat. 

A szezon folyamán számos külön program is várja majd a strand szerelmeseit.

(fotó: fürdő Facebook oldala)