Idén nyáron már mehet a nyári tábor! A korábbiakban megszokott rendszer szerint lehet szervezni és táboroztatni a következő hónapokban, azonban még így is van mire figyelni.

Nem lesznek korlátozások

A Nemzeti Népegészségügyi Központ közölte, hogy a kedvező koronavírus-helyzet miatt járványügyi korlátozások nélkül megtarthatók az idei nyári táborok. Mint írják a közleményükben, a lakosság átoltottságának köszönhető kedvező járványhelyzetre tekintettel a Kormány március 7-ével megszüntette a járványügyi korlátozásokat, így a nyári táborok is ismét a korábbi megszokott keretek között kerülhetnek megszervezésére, lebonyolításra.

Csak az egészséges gyermekek táborozhatnak

A koronavírus azonban nem tűnt el teljesén, és erre az NKK is felhívja a figyelmet, alapvető járványügyi megelőző intézkedés, hogy a táborokban kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató, magát egészségesnek érző diák, illetve szervező vehet részt, melyről a tanuló ifjúság üdülésének és táborozásának egészségügyi feltételeiről szóló rendelet alapján nyilatkozni is szükséges. Javasolják továbbá, hogy a táborban részt vevő szervezők, és segítők lehetőség szerint rendelkezzenek a koronavírus elleni védőoltással.

Érdemes elolvasni az NKK teljes szakmai ajánlását a táboroztatásokkal kapcsolatban, ugyanis részletesen leírják többek között azt is, hogy mit kell csinálni, ha egy gyermeknél, vagy szervezőnél, segítőnél betegség tünetei észlelhetők.