Ha nem tudsz, biztosan segítenek, megmutatják a készítés fortélyát! Ezzel szeretnék segíteni a koraszülött babákat.

Nem hallottál még a koripról?

A kicsik fejlődése szempontjából egy nagyon segítő, bájos figura. A  koraszülött babák, akik kis horgolt polipokat ölelgethetnek, nagyobb biztonságban érzik magukat, és gyorsabban fejlődnek, mint polip nélküli társaik. A polip karjai úgy tűnik, a köldökzsinórra emlékeztetik a babákat, a horgolt figura puhasága pedig a méhen belüli tapintást idézi fel bennük. 

Angliában a Poole Hospital kipróbálta a koraszülött babákon ezt a felfedezést, és minden családnak adnak ajándékba egy ilyen polipot.  Itthon is alkalmazzák a KORE (Koraszülöttekért Országos Egyesület ) jóvoltából!

A korip, az önkéntes egyik jelképe

2015-ben, Damásdi Anna  az egyesületünk alelnöke, dán engedéllyel Magyarországra hozta a KORIP-ot: De ekkora sikerre nem számítottak, azóta klubfoglalkozások is segítik a nemes cél megvalósítását. Szekszárdon számos alkalommal ülnek össze horgolni az önkéntesek.

Ha teheted, gyere te is!
 
Újra közös koriphorgolásra hívnak. Várják a réi és az új kézimunkázni vágyókat a TESZ Tolna Megyei Szervezete közösségi helyiségében. Időpont: 2022. október 21. délután 14:00 és 17:00 óra között.