Ezúttal szerdán! Július 14-én a napnyugta utáni órákban újra szúnyoggyérítés veszi kezdetét Szekszárdon. Rossz idő esetén az elhalasztott védelmi eseményre július 15-16. napján kerül sor. A készítmény, amivel védekeznek a vérszívók ellen a Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer. Csekély mennyiségű készítmény áll csak a rendelkezésünkre, összesen 0,6 liter/hektár, ami kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatra, emberre egyáltalán nem veszélyes.

Intézkedéseket javasolnak otthonainkban

A szakértők arra kérik az embereket, hogy a kertben hagyott és szabadban tárolt gyermekjátékokat, illetve a szabadban szárított ruhákat a védekezés napján vigyék be, vagy takarják le. A kezelés közben és az azt követő 1 órában érdemes az ajtókat és az ablakokat zárva tartani. Azt javasolják, hogy kezelt területeken termő gyümölcsöket, zöldségeket fogyasztás, vagy feldolgozás előtt mindenképpen mossuk meg. Ne tartózkodjunk a szert magából kibocsátó autó közelében.

Az esővíz is otthont adhat a lárváknak

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák, így a szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy a az emberek szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb pangó vízgyülemeket.

Kép: obuda.hu