A Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén működő polgárőr egyesületek tagjainak rendőrök tartottak képzést Dunaföldváron. Célja a még hatékonyabb feladatellátás.


Képzéssorozat indult 2021-ben

Még 2021-ben indított a közös szolgálatellátás hatékonyságának növelése érdekében a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság a Tolna Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségével közösen egy több állomásból álló képzéssorozatot, a megyében tevékenykedő polgárőrök részére.

A Tolnában működő valamennyi polgárőrszervezet tagjának lehetősége van részt venni az oktatáson. A polgárőrök betekintést nyerhetnek a szolgálatuk ellátása során szükséges jogszabályokba. A rendőrség munkatársai közül a Police Medic képzést végzett kollégáink az elsősegélynyújtás alapjaival és újraélesztési technikákkal ismertetik meg a polgárőröket.

Az idei első állomás, Dunaföldvár. A képzésen a jogszabályi háttérről Zsiga Péter rendőr őrnagy a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság kiemelt főelőadója adott ismertetőt.


Dobos Zoltán rendőr törzszászlós a Paksi Rendőrkapitányság szolgálatparancsnoka előadást tartott az elsősegélynyújtás alapjairól a polgárőröknek, valamint gyakorlati foglalkozás keretében az újraélesztési technikákat és a stabil oldalfekvés technikáját tanította meg a résztvevőknek.
A közeljövőben intézkedéstaktikai és vezetéstechnikai képzésre is sor kerül.