Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Báta Község Önkormányzata közel 68 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült, ezzel belterületi utak fejleszthetők. Cél a Báta településen futó gyűjtőút felújítása 884 fm hosszban. 

„Az út aszfalt burkolatának széle erősen letöredezett, felülete repedezett, több helyen kátyús. A kopóréteg teljes hosszban elöregedett, deformálódott, az út jelenlegi állapota a közlekedés biztonságát veszélyezteti”

– írja a fejlesztést bemutató közlemény. 

Közlekedésbiztonságot növelő felújítása, átépítés

Ez a cél. Az utca mindkét oldala családi házas beépítésű, a közlekedési út nyugati oldalán folyóka, kiemelt szegély, zöldsáv és járda található, változatos kialakítású kapubejárókkal. A keleti oldalon változó szélességű zöldsáv húzódik, szintén kapubejárókkal.

A pályázat célja, hogy az utak burkolata a teljes felületen egységes kialakítást kapjon, illetve a felújított burkolat felülete egyenletes, jó minőségű, időtálló, a csapadékvizet jól levezető burkolat legyen.

A felújítás a meglévő közút forgalmi rendjét, nyomvonalát, vonalvezetését, vízelvezetését nem változtatja meg. Továbbá a gyalogos, kerékpáros és a gépjárművel közlekedők biztonságát szolgálják. Jelenleg is készül az új csapadékvíz elvezető hálózat.  A fejlesztés illeszkedik a Tolna Vármegyei Területfejlesztési Programhoz.

(fotó: illusztráció, pixabay)