Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A dombóvári rendőrök befejezték a nyomozást egy dalmandi fiatalember ügyében, aki ez év tavaszán több helyi portára is bement, és sehonnan sem távozott üres kézzel.  

Április elején tett feljelentést egy dalmandi férfi ismeretlen tettes ellen, aki a bekerített udvarán álló, csukott, de nem zárt melléképületből szerszámokat vitt el 10.000 forint értékben.

Pár héten belül még ketten tettek feljelentést a községből

Mivel egy hívatlan látogató őket is megkárosította. Egyiküknél a nyitott kiskapun és a bejárati ajtón jutott be a házba, majd egy pénztárcából elvett 7000 forintot. A másik sértett kára közel 50.000 forint. Hozzá a tettes a bezáratlan kapun jutott az udvarba, majd a szintén be nem zárt melléképületből elvitte a benzinmotoros fűkaszát.

Rövid időn belül eljutottak egy helyi férfihoz

Aki kihallgatása során beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy az első esetben munkavégzés miatt járt a melléképületben, a ház tulajdonosa füvet vágatott vele. Amikor elrakta a fűnyírót, meglátta a szerszámokat. Akkor gondolta ki, hogy ellopja és értékesíti azokat. A másik két háznál az csábította el, hogy az ajtókat nem zárták be, így könnyen bejuthatott mindkét udvarba. Időközben az elcsent pénzt, valamint a szerszámok eladásából származó összegeket is felélte. A meggyanúsított férfinak háromrendbeli lopás vétség miatt kell felelnie.

A napokban a Dombóvári Rendőrkapitányságon befejezték az eljárást, az iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az ügyészségre.