Nyolcan vágtak neki a közel 560 km-nek, amit majdnem egy hónap alatt teljesítenek. 1986. október 11 – én fejeződött be a Rockenbauer Pál vezette Dél – Dunántúli Kéktúra megfilmesítése, melyet 37 év után újra végig járják túrázók.

Írott-kőtől Szekszárdig – Tisztelet túra

A túra szeptember közepén indult, az érkezés október 14-én lesz az egykori Prajda-féle tanyához. Ebből az ingatlanból a bejegyzés alatt álló egyesület – Egymilliomodik Lépés Egyesület – hoz létre Rockenbauer Pál Emlékházat.

"Az 550 km-es túrát egy 8 fős, önként jelentkezőkből álló csapat kezdte meg. Nem könnyű a munka mellett megteremteni a lehetőségét annak, hogy valaki bevállalja"

– fogalmazott Borsi Zsolt, a kitúra megálmodója.

"Mi hiszünk abban, hogy a Kéktúra nem véletlenül egyre népszerűbb a fiatalok között is, úgy érezzük ezzel a kezdeményezéssel is ápoljuk Rockenbauer Pál ránk hagyott örökségét, a természet szeretetét."

A túrát egyfajta útinapló formájában lehet követni az egyesület közösségi oldalán, fotók és videók láttatják ezt a nem kis teljesítményt kívánó egy hónapot.

Részletek…

"Bozsokon való bélyegzés után Kőszegszerdahelyen kaptunk Takács Péter, polgármestertől szálláslehetőséget illetve ő azt mondta: gyertek csak, majd megoldunk mindent! Ez azért 300-400 km-el az otthontól nagyon szívmelengető volt!"

"Reggel Bozsok-Szombathelyi központ parkerdő következett, ahol külön engedéllyel a büfé mellett sátorozhattunk. Az éjjel különösen izgalmas volt: intenzív vadászat (puskaropogás), szarvasbőgés és egy vaddisznó család érdeklődött utánunk. Persze az éj megannyi csodálatos hangjával egyetemben. Reggel Egyházasrádóc felé kanyarodik a csapat, ami 7 főre csökkent boka sérülés miatt."

(fotók: Egymilliomodik Lépés Egyesület Facebook oldala)