Az egyik szegedi fűtéstechnikai bolt már több éve működteti az úgynevezett „szabadfogas” jótékonysági akciót. Az üzlet bejáratánál lévő fogasokra helyezett ruhákat később a rászorulóknak juttatják el.

 

A Szeged TV beszámolója szerint egy nő múlt héten három kabátot vitt a boltba, amelyek a nemrég elhunyt édesapjáé voltak.
Fel akarta őket akasztani, de minden fogas tele volt, ezért az egyik eladó bevitte a ruhákat a raktárba, hogy majd másnap kitegye őket.

 „Nyitás előtt szerettem volna kipakolni, és a legelső kabátot, amikor kiemeltem, kiesett belőle egy boríték. A boríték tartalma egymillió forint volt”– mondta el az eladó.

Az eladó megkereste a nőt, hogy szeretne vele beszélni, azt azonban nem közölte vele, hogy miért. A nő eleinte nem értette, hogy miért kell visszamennie, azt mondta, nagyon sok a dolga, ráadásul aznap délután lesz édesapja temetése.
Amikor az eladó ezt megtudta, még inkább ragaszkodott hozzá, hogy visszamenjen. Azt írta neki, hogy az édesapja egy üzenetet hagyott neki az egyik kabátban. A nő végül visszament a boltba, és átadták neki az egymillió forintot.
Később azt mondta, hogy átnézte a kabátokat, mielőtt leadta volna a boltban, nem érti, miért nem vette észre a borítékot, amiről egyébként a családban senki sem tudott.